Vitaalblog – Het pure genot van water

Water drinken is gezond voor het lichaam

Water drinken houd je vochtbalans op peil, verminderd vermoeidheid en verlaagd de bloeddruk. Het verhoogt de productiviteit van het lichaam en stimuleert je brein. Ook de calorie verwerking in je lichaam wordt gebalanceerd door het drinken van water. Het smeert ook de gewrichten en houd ze soepel.

Heb je loden leidingen in huis? Of woon je in een huis met nieuwe leidingen of nieuwe kranen? Gebruik dan alleen bronwater om te drinken en bij het koken.

Water is helend en verfrissend

Zwemmen in stromend water heeft een helend en verfrissend effect op onze huid. Het is een natuurlijke manier om de poriën te verschonen, vooral als het zout water is. Maar ook de andere mineralen van natuurlijk water hebben gezonde effecten op het lichaam. Probeer daarom zoveel mogelijk te zwemmen in een rivier of in de zee.

Water maakt alles schoon

Bij water denk je gelijk aan schoon of puur. We gebruiken het om onze kleren te wassen, wonden schoon te maken en de vaat schoon te spoelen. We drinken het om onze gezondheid te optimaliseren. Wees voorzichtig met het water in de wereld, verspil het niet. Het is misschien wel de grootste gift die we van de aarde hebben gekregen.