Over ons

Als je al wat langer last hebt van overbelasting, stress, vermoeidheid, slaapproblemen of het omgaan met een chronische ziekte. Dan moeten dingen veranderen, moet de knop om, je leefstijl aanpassen. En dan ga je naar Leefstijlexperts.

Daar kunnen we je online of op onze locaties in teamverband snel helpen. Met een verwijzing volledig vergoed door de zorgverzekering. En er is geen lange wachtlijst.

We maken eerst samen een plan en gaan dan de klachten aanpakken. Direct al met concrete tips. Hoe we dat doen? Kijk direct even op onze website leefstijlexperts.nl. En dan gaan we je snel helpen.

Leefstijlexperts helpt

Overbelasting, vermoeidheid, overgewicht, slaapproblemen, het omgaan met een chronische aandoening. Als dat aan de orde is, wordt vaak vooral gekeken naar de behandeling van klachten met bijvoorbeeld medicatie. Maar in meer dan de helft van de gevallen helpt daarnaast de aanpak van de eigen leefstijl nog beter. Dan ga je met een verwijzing naar Leefstijlexperts. Daar vind je een volledig verzekerde aanpak door verschillende zorgprofessionals in teamverband en met de Gezondheidsmeter Leefstijl.

Internist maakt een leefstijlplan

Kies je voor zorg met onze leefstijlaanpak, dan helpen we in teamverband. We starten met een zeer uitgebreide analyse om klachten en voorgeschiedenis goed in kaart te brengen. Dat doen we met een uitgebreide online vragenlijst en een consult met een ergotherapeut en internist. Dat levert een leefstijlplan op én toegang tot onze Gezondheidsmeter Leefstijl app.

Onze leefstijlaanpak

Direct daarna pakt een team van gespecialiseerde behandelaars de klachten aan vanuit verschillend perspectief. Volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Dan zie je gemiddeld drie maanden verschillende behandelaars voor verdere uitdieping en concrete, direct toepasbare adviezen. Dat is maatwerk en dus voor iedereen anders, maar denk aan samen bezig zijn met de verbetering van klachten, belastbaarheid, activiteiten, ontspanning, bewegen en ademhaling. We bespreken dan de situatie intern en met jou zelf en komen waar nodig tot bijstelkling van het plan.

Ons team

Je ontmoet altijd internist, ergo-, fysio- en oefentherapeuten. Afhankelijk van het leefstijlplan aangevuld met diëtisten, psychologen en waar nodig andere medisch specialisten. Dat kan online en/of fysiek in Amersfoort, Lelystad en Tiel. Verzekerd in basis- en aanvullende verzekering, er is een verwijzing van de huisarts nodig voor de internist of psycholoog.