Vitaalblog – Fit in de sneeuw

En toen lag er ineens een dik pak sneeuw.

Door de Corona maatregelen en de dichte sportscholen is iedereen creatief bezig geweest om het sporten en bewegen aan te passen en zo veel mogelijk buiten te trainen. Met zo’n pak sneeuw buiten is het nog moeilijker om van de bank af te komen, en met de vrieskou buiten lijkt binnen blijven de leukste optie.

Toch zijn er heel veel leuke activiteiten in de sneeuw die heel veel calorieën verbranden en daarnaast ook veel plezier bezorgen.

Wist je dat door in de sneeuw een wandeling maken een stuk zwaarder is dan over een wandelpad? Ten eerste zak je diep in de sneeuw, waardoor je beenspieren extra belast worden. Ten tweede loop je anders door je balans te bewaren vanwege de gladheid. Zo worden opeens ook hele andere spieren gebruikt.

Snowga

Dat is yoga buiten in de vrieskou. Je lichaam verbruikt nog meer energie ( extra calorieën) dan normaal omdat het warm probeert te blijven. Verder levert dit spectaculaire social media foto’s op.

Traditionele sneeuw workout

Sleeën is echt een waanzinnige cardio workout. Je gebruikt al je spieren en loopt constant heuvel op. Doordat je je armen gebruikt om te sturen krijgen die spieren ook een extra boost.

Dit keer hebben we ook het geluk dat we kunnen schaatsen. Op elke sloot en plas water; echt overal! Dat is heel lang geleden. We weten allemaal dat schaatsers de beste “booties” hebben. Dus dat vallen en opstaan is de workout meer dan waard.