Pak nu door met een gezonde leefstijl

Patiënten begrijpen steeds meer dat een gezonde leefstijl een belangrijk onderdeel kan zijn van behandeling in de zorg. Het is nu aan de politiek om leefstijl echt op de agenda van de zorg te zetten. Dat is de strekking van een brief van Patiëntenfederatie Nederland aan de Tweede Kamer. Die spreekt over leefstijl als onderdeel van zorg.

De Patiëntenfederatie wijst de Kamer erop dat uit onderzoek blijkt dat patiënten met leefstijl aan de slag willen. Ze staan er positief tegenover, maar verwachten wel dat zorgverleners zoals de huisarts, leefstijl op de behandelagenda zetten. Uit de brief: “Toepassing van leefstijl in de zorg kan de gezondheid en het welbevinden van mensen verbeteren. Daarvoor is het noodzakelijk dat we leefstijl als een serieuze behandeloptie zien. Eén in plaats van of indien nodig in combinatie met zorg en behandelopties, zoals we die al langer kennen, zoals diagnostiek, medicatie, ingrepen etcetera.”

Wij zijn het er daar natuurlijk helemaal mee eens: het is vrijwel altijd een prominent onderdeel van onze aanpak. Uiteraard op maat gesneden op de situatie van de patiënt.

Lees er hier alles over.