NIEUWE ‘NERVE RESET THERAPIE’ SUCCESVOL!

Vermoeidheidkliniek heeft op basis van de in de Nieuwsbrief eerder genoemde ‘Body Awareness Therapie’ een nieuwe behandeling ontwikkeld. We hebben die ‘Nerve Reset Therapie’ genoemd. De ervaringen uit de pilotperiode blijven heel goed!

Nog maar even het hele verhaal. Uit Australië kwamen positieve geluiden over een min of meer vergelijkbare therapie. We konden zien dat de basis daarvan ‘Body Awareness Therapy’ (BAT) was. Deze aanpak kenden we, maar leek ons eerder te intensief. Die basis hebben we een periode toegepast als onderdeel van onze multidisciplinaire aanpak en die blijkt geschikt voor de meeste van onze patiënten.

BAT is een behandelmethode waar je door bewegingen bewust wordt van hoe het zenuwstelsel van het lichaam reageert. Je traint de figuurlijke rem van het zenuwstelsel, waardoor het lichaam opnieuw leert diep te ontspannen en het zelf herstellend vermogen aan te spreken. Wij hebben op deze BAT-basis een aantal belangrijke aanvullingen gedaan: samen onze nieuwe ‘Nerve Reset Therapie’.

De eerste resultaten onder ruim honderd patiënten waren verrassend goed. Geen wondermiddel, maar onze nieuwe therapie geeft belangrijke vermindering van klachten en is daarom een veelbelovende toevoeging aan onze multidisciplinaire behandeling.

Marike K zegt over de aanpak: “Ik ben tevreden over de BAT oefeningen (5 van 0-5) Ik ben op fysiek niveau door de BAT oefeningen verbeterd (4 van 5) en door de oefeningen ervaar ik meer controle over mijn vermoeidheid na dagelijkse inspanning (5 van 5). Ik zou de oefeningen aan andere patiënten aanraden (5 van 5)”.