Vitaalblog – Creatieve work out

Bewegen in huis is voorlopig de nieuwe norm; En daar valt echt iets leuks van te maken. Daag jezelf uit! Bij elke huishoudelijke taak kun je iets creatiefs toevoegen waarbij je aan het eind van de dag toch een voldaan en fit gevoel hebt.

Gebruik bijvoorbeeld de vaatwasmachine even niet. Doe dansend de vaat; zo wordt een saaie bezigheid een Zumba work-out, je bespaart hiermee gelijk water en energie.

Neem de trap twee keer. Loop elke keer als je naar boven of beneden gaat neuriënd terug en weer naar boven of beneden, dan neem je de trap twee keer. Dat is ook al een dubbele beweging. Het neuriën zorgt voor een ritmische tred, zodat je de vaart erin houdt.

Geen vloerbedekking? Laat de stofzuiger achterwege. Gebruik een veger om je armen in vorm te houden. Doe squads bij het opvegen met veger en blik, en dweil de vloer glimmend op je knieën.

Ook ramen wassen en zemen is een uitstekende manier om je armen in vorm te houden.

Zet bij alles een lekker muziekje aan; Er is bewezen dat van dansen en zingen iedereen een gelukkiger mens wordt. Gelukkige mensen hebben altijd een glimlach op hun gezicht en dat is pas pure vitale schoonheid.