Leefstijlexperts biedt een leefstijlaanpak in teamverband.

Veel mensen hebben langdurig klachten als bijvoorbeeld vermoeidheid, pijn, slecht slapen, maag en/of darm problemen, geheugen en concentratieproblemen. Die kunnen passen bij onder meer overbelasting, burn-out, overgewicht, lage rugklachten of chronische aandoeningen. Naast het gebruikelijke bestrijden van die klachten met bijvoorbeeld medicatie geeft het aanpakken van de onderliggende oorzaken middels een leefstijlaanpak een flinke positieve impact op de gezondheid. Bij chronische ziekte geeft een leefstijlaanpak ook meer resultaat bij herstel of behandeling van ziekte.

Hoe werkt het?

De patiënt start met een uitgebreide intake. Eerst wordt een uitgebreide online vragenlijsten ingevuld die al veel inzicht geeft. In een consult met onze ergotherapeut volgt daarna een eerste beoordeling van de combinatie van ‘diagnose’ en ernst van de klachten. Er volgt een leefstijlplan of verwijzing.

De eerste fase van het Leefstijlplan, onze aanpak in teamverband, duurt gemiddeld 4-6 weken. Het team werkt, ieder vanuit eigen perspectief aan verdere uitdieping van de situatie van de patiënt, informatie en concrete behandeling met direct toepasbare adviezen. Daarna wordt er op basis van teamoverleg in een gesprek met de ergotherapeut een tweede fase op maat afgesproken. Aan het einde daarvan is er in een derde fase nazorg en terugvalpreventie met een aantal terugkom momenten.

Ons gespecialiseerde team

Ons behandelteam bestaat uit ervaren ergo-, fysio, oefentherapeuten, diëtisten en psychologen. In onze organisatie werken ook internisten, slaapspecialisten en een reumatoloog. Wij werken op de locaties Amersfoort, Lelystad en Tiel. U kunt ook kiezen voor een online behandeling. De hele behandeling of gedeeltelijk via beeldscherm.

Na de intake of na de verschillende fases kan worden gekozen de aanpak te beëindigen. Onze aanpak wordt door zorgverzekeraars volledig vergoed.

LEEFSTIJLEXPERTS

  • unieke combinatie van ervaringsdeskundigheid en zorg
  • verzekerde aanpak door zorgprofessionals in teamverband

Start met typen en druk op enter om te zoeken